Dnes jsem si pro vás připravil domácí flapjacky. Jelikož jsem zrovna na dietě a nechci ji nijak moc kazit, nějakými sladkými buchtami, tak jsem se rozhodl udělat proteino-ovesné tyčinky. Mají spoustu bílkovin, jak díky proteinu, tak i kvůli ovesným vločkám, které mají také velký podíl bílkovin.
Samozřejmě si tuto verzi flapjacků můžete upéct normálně bez proteinu a vajíčka dát i se žloutkem, ale jelikož se mi to teď nehodí do jídelníčku, tak tuto verzi udělám někdy příště.
Tak se do toho pojďme pustit.
Co budete potřebovat
- 50g proteinu
- 200g ovesných vloček
- 50g arašídového másla
- 5 vaječných bílků
- 270g banánu ( 2-3 střední banánu)
- 25g medu (1 lžíce)
- 100g mléka ( cca 125ml)
- lžička perníkového koření (stačí skořice)
Nejdřív jsem si dal troubu předehřát na 180°C.
Po zapnutí trouby jsem si smíchal vločky, protein a skořici v misce a dal stranou. Mléko společně s půlkou banánu, bílky, arašídovým máslem a medem jsem rozmixoval tyčovým mixérem a nalil do misky. Zbytek banánu jsem rozmačkal vidličkou a přimíchal do směsi. Nakonec jsem těsto pořádně propracoval a nalil do formy na chleba.
A pekl jsem při 180°C na 20 minut.
Jestli chcete mít klasické tyčinky, vylijte těsto na pekáč vystlaným pečícím papírem. Ale pozor bude upečené dřív. ;)
TIP: Občas přimíchávám nakrájené kešu oříšky a rozinky.
Tak šup do kuchyně!
Dobrou chuť.
Budu moc rád, když mě podpoříte odběrem na mém instagramu, facebooku, nebo youtube. ;)
Dobrou chuť.
Budu moc rád, když mě podpoříte odběrem na mém instagramu, facebooku, nebo youtube. ;)
Fotky nezapomeňte přidat na instagram a označit mě tam jako #bakingwithvoyta. Rád se podívám, jak se vám to povedlo.
Těším se na Vaše flapjacky. :)
0 komentářů