Zapečené těstoviny s ricottou, špenátem a brokolicí
By Baking with Voyta - června 03, 2017
Vždycky, když mamka není doma, tak si jako obvykle uvařím špagety nebo brambory s nějakým masem. Už mi to přišlo strašně ohraný a musel jsem s tím prostě něco udělat... Hned mě napadlo, že bych si mohl udělat něco s těstovinami a protože mám moc rád lasagne, udělal jsem něco na ten způsob.
Máme tu léto a není nic lepšího než hodit všechno za hlavu, sednout si na zahradu a pít k tomu frappuccino.
Když jsem byl jednou v Brně, musel jsem hned jít, jako obvykle, do Starbucksu na kafe. Jelikož bylo vedro, bylo karamelové frappéčko nutností, ale i když je moc dobré, tak Starbucks je známý, i jako ostatní celosvětové kavárny, svojí cenou. Ta se vám při výběru velikosti a příchutě jednoduše vyhoupne přes stovku, ale když si ho dám dvakrát za rok, tak mě to nezrujnuje...
No ale proč o tom píšu...
Když jsem přijel domů a teplota se vyhoupla na 28°C, chtělo to něco rychlého a osvěžujícího, a nenapadlo mě nic jiného než frappuccino. Řeknu vám, že i když jsem si myslel, jak to nemůže být jednoduché, tak se mi to několikrát nepovedlo. Nejdřív jsem zkusil frappucino z instantní karamelové kávy od Douwe Egberts, ale prostě ten karamel měl divnou chuť. Nezbývalo mi nic jiného, než si vyrobit vlastí karamel. Pak už stačilo jen vychytat poměry všech ingrediencí a Frappuccino bylo na světě. :)
Protože jsem dával na blog recept na čokoládové cookies, tak jsem se rozhodnul, že vám sem dám recept na moje oblíbené ovesné sušenky.
Úžasný je, že jsou strašně jednoduchý, jelikož potřebujete jen 4 ingredience a dlouho vydrží. Když vím že sušenky nesním, tak si je dám jednoduše do mrazáku nebo je můžete uchovat v uzavíratelném sáčku.
Tyhle sušenky mám rád, protože vás zasytí a nejsou v nich žádný zbytečný cukry, až na med. :)
Dneska jsem si pro vás připravil recept na typické americké čokoládové cookies. Neznám nikoho, komu by nechutnali cookies. Výhodou je že vydrží dlouho čerstvé a i po pěti dnech jsou výborné. Mám pro vás připravený recept na ovesné sušenky, které mám nejraději, ale řekl jsem si, že když je volno, tak udělám něco, co bude chutnat celé rodině.
Dneska jsem si pro vás připravil smoothie s základem z červené řepy. Musím říct, že jsem zkoušel mnoho kombinací, jak s hruškou, špenátem nebo mrkví, tak nakonec zvítězila tato kombinace řepy, banánu, pomeranče a jablka.
Neznám lepší způsob jak zabít chuť a ještě při tom do sebe dostat spoustu vitamínů. O červené řepě je známo, že má dobrý vliv na celý organismus zvlášť pak na pročištění krve.
Většinou si dělám toto smoothie v létě, kdy si do něj přidám ještě pár kostek ledu pro osvěžení. Mně tato kombinace moc chutná ještě s kokosem, ale to už je na každém jestli mu chutná nebo ne. :)
Po dlouhé době jsem dostal chuť na bábovku, ale jelikož recepty na bábovky od mojí babičky byly z poloviny z cukru, musel jsem hledat jinou alternativu... Zkusil jsem proto vymyslet takový recept, aby byl dobrý, ale zároveň zdravý. Na internetu byla spousta receptů na tuhle bábovku, ale žádný se mi nezdál být dobrý. Tak jsem si je upravil podle sebe a modlil se. Na výsledek se můžete kouknout dole, ale věřím, že Vám bude chutnat stejně jako mně.