Je první adventní neděle a já jsem si pro vás připravil recept na tapiokový puding.
Vždycky přemýšlím, co si mám dát k snídani o víkendu, protože přes týden nemám na nic čas, tak mám furt kaše. Ale jak je víkend, dám si záležet aby posnídal něco lepšího :D
A protože jsem doma narazil na sáček s tapiokami, musel jsem mít puding.
Užijte si neděli. :) V.
Je tu druhý den a navíc sobota. Tenhle recept na plněné datle burákovým máslem obalené v čokoládě, jsem objevil u Kamči z BlueVeganPig, který ukazovala ve vlogmas.
Jednoduchý, pěkný a hlavně dobrý. Tři slova který vystihují tento recept.
Doufám, že si užíváte sobotu a odpočíváte. ;)
Přeji pěkný zbytek dne. V.
RECIPEMAS | ADVENTNÍ KALENDÁŘ 2017
Právě začínají moje první recipemas. Každý den na mém blogu najdete nový recept. Prvního si můžete otevřít políčko jedna, druhého dva, a tak dále, stejně jako staré známé kalendáře s čokoládami. Na co se můžete těšit? Na tradiční recepty na cukroví, ale taky QUICK and EASY recepty, které zvládne každý. A v čem je háček? Nebudete předem vědět, jaký recept kdy přijde. Celé to tak bude jedno napínavé překvapení. Sice se tyto recepty neztotožňují moc se zdravou výživou, ale to k Vánocům patří. Těším se na vaše příspěvky na instagramu, jak se vám moje recepty povedly. Krásný prosinec a hlavně Vánoce plné pohody!
Voyta
Jestli máte rádi zdravější jídla, tak tohle je něco pro vás. Rychlé a snadné... Vypadají krásně a taky tak chutnají. Ale pokud máte radši sladší verze nebo používáte jiná sladidla, tak je jenom na vaší fantazii, jak budou chutnat.
Nechte se unášet vánoční atmosférou a doufám, že vám k tomu tyhle lívance trochu pomohly. ;)
Co budete potřebovat:
lívance:
lívance:
- 1 banán (1 vejce)
- 150ml mandlového mléka
- 50g celozrnné mouky (špaldová, žitná)
- 50g rozemletých ovesných vloček
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 2 a 1/2 lžíce sirupu (datlového, javorového, rýžového...)
- vrchovatá lžička burákového másla
na náplň:
- jogurt Alpro
- datlový sirup
- burákové máslo
Postup:
Jako první jsem si smíchal sypké suroviny a pak řídké.
U smažení dejte lívancům čas, aby se krásně propekli a nebyli zbytečně syrové.
Jako první jsem si smíchal sypké suroviny a pak řídké.
U smažení dejte lívancům čas, aby se krásně propekli a nebyli zbytečně syrové.
Tak šup do kuchyně!
Dobrou chuť.
Budu moc rád, když mě podpoříte odběrem na mém instagramu, facebooku, youtube nebo twitteru. ;)
Fotky nezapomeňte přidat na instagram a označit mě tam jako #bakingwithvoyta. Rád se podívám, jak se vám to povedlo.
Těším se na Vaše lívance. :)
V.
Tenhle týden mám strašný a fofr, ale to neznamená, že se odbyju s jídlem... Zvlášť snídaně je pro mě důležitá. Je to start do celého dne, který si rád vychutnám. :)
Když je takovéhle sychravé počasí, prší a do toho padají vločky, nedokážu si představit nic lepšího k snídani, než je ovesná kaše. Krásně provoní celou kuchyni a krásně zahřeje. Každý ji má rád jinak, někdo hustší, hodně kořeněnou nebo naopak řídkou a sladkou.
Já vám tady ukážu, jakou mám rád já. Kaši se spoustou skořice a čokolády.
Co budete potřebovat:
- 80g ovesných vloček
- madlové mléko (může být i kravské mléko nebo voda)
- 3 lžičky skořice
- rozmačkaný banán
Na kaši: co kdo má rád
- kousek hořké čokolády
- agávový sirup
- mražené lesní ovoce
- flambovaný banán
- oříšky
Postup:
Ovesné vločky jsem nejdřív nechal trochu osmahnout v hrnci a pak přidal skořici. Potom jsem začal přilévat mandlové mléko, dokud jsem neměl kaši podle svých představ. Jak říkám, každý má rád jinou konzistenci. Já mám radši kaši řidší.
Nakonec jsem jenom dozdobil, lesními plody, čokoládou, sirupem, ořechy a flambovaným banánem.
Ovesné vločky jsem nejdřív nechal trochu osmahnout v hrnci a pak přidal skořici. Potom jsem začal přilévat mandlové mléko, dokud jsem neměl kaši podle svých představ. Jak říkám, každý má rád jinou konzistenci. Já mám radši kaši řidší.
Nakonec jsem jenom dozdobil, lesními plody, čokoládou, sirupem, ořechy a flambovaným banánem.
Tak šup do kuchyně!
Dobrou chuť.
Budu moc rád, když mě podpoříte odběrem namém instagramu, facebooku, youtube nebo twitteru. ;)
Fotky nezapomeňte přidat na instagram a označit mě tam jako #bakingwithvoyta. Rád se podívám, jak se vám to povedlo.
Těším se na Vaše fotky. :)
Těším se na Vaše fotky. :)
V.